Creatieve Vaderdag cadeaus

Vaderdag, de dag waarop papa’s en opa’s extra in het zonnetje gezet worden. Elk jaar weer is het weer een ‘ding’ om een cadeau te verzinnen. Wij hebben met elkaar afgesproken dat we elkaar met Vaderdag/Moederdag een kleinigheidje geven. Persoonlijk vind ik het altijd leuk om wat moois te maken samen met Jack, maar wat? Vandaag deel ik met jullie enkele ideetjes. En waarmee wij dit jaar opa en de opa’s mee gaan verrassen.

Een persoonlijke kaart, laat je kindje een kaartje uitzoeken in de winkel en laat je kindje deze zelf schrijven of kleuren. Voeg zelf een mooie tekst toe als je kleintje dat nog niet kan. Je kan natuurlijk ook samen met je kinderen een kaart maken.

Het maken van mooie herinnering is het mooiste wat er is. Zijn je kinderen al iets ouder dan is het volgende wellicht het perfecte Vaderdag cadeau. Maak een pot met bv. Duplo/Lego blokjes of houtblokjes(Jenga) en schrijf op elk blokje een activiteit die de kinderen leuk vinden om samen met papa te doen. Hebben papa en de kinderen tijd samen? Dan kunnen ze uit de pot een blokje pakken en deze activiteit samen doen. De blokjes stapel je op elkaar en zo bouw je letterlijk en figuurlijk mooie herinneringen.

Dit jaar hebben Jack en ik zelf gekozen voor een mooie sleutelhanger. Deze hebben wij zelf gemaakt met krimpfolie. Met acrylraat verf hebben wij de handafdruk van Jack op het folie gezet. Goed laten drogen. Ondertussen volg je de beschrijving op de verpakking. De krimpfolie krimpt ruim genoeg waar het ook geen ‘mega’ sleutelhanger wordt.

Ook een leuk idee is samen met je kinderen een mooie kei te zoeken. Deze schilderen en met watervaste stift er op schrijven ‘Papa je bent een kei’. Natuurlijk kun je Papa ook vervangen voor Opa.

Beide Opa’s rijden graag in de auto. Daarom hebben wij een ‘gevaren driehoek’ gemaakt met de tekst: ‘Pas op! Lieve opa aan boord’. Jack heeft de gevarendriehoek zelf geverfd, de tekst heb ik er op geschreven en daarna hebben we het gelamineerd voor de stevigheid. Zuignap er aan en klaar.

Wat geven jullie de lieve Papa’s en Opa’s voor Vaderdag? Koop je een cadeautje of maak je ook wat leuks (met je kindje(s)?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *