Spijt van het Burgers Zoo abonnement?

Begin maart deelde ik onze eerste ervaring met Burgers Zoo en vertelde ik dat wij een jaarabonnement hebben afgesloten. Hebben wij er spijt van? Nee absoluut niet! Integendeel, wij zijn er echt super blij mee.

Ik deel nu na 2 maanden graag onze ervaring. Wij zijn nu al meerdere keren naar Burgers Zoo geweest. Soms alleen een ochtend, soms een middag maar ook wel eens een hele dag. Zo gingen we met ons gezin, maar Jack ging ook alleen met papa of alleen met mama. Helaas door het Corona virus is het park nu gesloten, maar Burgers Zoo kwam al snel met een oplossing. Waardoor we het maximale uit ons abonnement kunnen halen.

Het voordeel van een abonnement is dat je niet elke keer het hele park hoeft te zien. Op een regenachtige dag kun je ook alleen de overdekte gedeeltes bezoeken.

Er zijn veel mogelijkheden, als je kijkt op de website van Burgers Zoo, kun je scootmobiels huren en wagentjes voor kinderen. Er is een speciale rolstoelroute door het park. Het heuvelachtige landschap is super, maar voor een rolstoel wat minder. Maar zeker weten dat je een goeie work out hebt gehad wanneer je rolstoel voortduwt door het park.

Over het park verdeeld zijn er veel speelplekken voor kinderen. Heerlijk zo kunnen de kinderen even hun energie kwijt en kunnen wij even rustig in het zonnetje genieten van een bakje koffie of een kopje thee (of iets anders natuurlijk).

Wat ik super vind en wat mij bij het eerste bezoek direct al opviel waren de metalen plaatjes op de grond. Op elk plaatje staat een letter met daar achter (maximaal) 2 cijfers. Daar onder staat het noodnummer van Burgers Zoo. Dus mocht je wat gebeuren, je hebt hulp nodig, je belt het nummer en geeft de letter met cijfers door en er komt hulp.

Wat ik persoonlijk heel fijn vind, is dat het park (grotendeels) rookvrij is. Er zijn een aantal rookplekken in het park. Verspreid over het park zijn er speciale rookplekken met asbaktegels, waarin je de peuken kunt achterlaten. Je mag roken binnen de gemarkeerde zones rondom de rooktegels. 

We hadden gehoopt om met Jack zijn verjaardag naar het park te kunnen, maar helaas kon dat niet door het Corona virus. Wel kregen wij een mail van Burgers Zoo dat de weken dat het park nu gesloten is, dat we deze erbij krijgen aan het eind van ons abonnement. Dus een super oplossing.

Conclusie, zal ik het jullie aanraden? Zeker! Als jullie gek zijn op dieren, de dierentuin relatief in de buurt is, zeker. De gemaakte kosten heb je er zo uit. En dankzij de jaarkaart voor parkeren hoef je niet elke keer dat je er komt €6,- te betalen. Soms denk ik wel van we betalen zo paar honderd euro voor een weekje vakantie, nu voor nog geen €60,- (volwassene) kun je een jaar lang genieten van het prachtige park. Kinderen t/m 3 jaar zijn gratis. En je krijgt nog leuke extra’s bij Burgers Zoo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *