Hoe overleven we de herfst?

De dagen beginnen al wat donkerder te worden. De tempratuur, de wind en de regen hebben ons al laten zien dat de herfst is begonnen. Maar hoe vermaken we ons op deze dag? In de plensbui naar buiten? Nee dankjewel. Vandaag deel ik hoe je je thuis kunt vermaken op een sombere herfstdag.

Koekjes bakken
Heerlijk en leuk voor alle leeftijden, koekjes bakken. Je kunt een bak kopen in de supermarkt, maar je kunt het deeg natuurlijk ook zelf maken. Geef je de koekjes zelf vorm? Of kies je voor leuke deegvormpjes? In de oven en na de tijd heerlijk genieten van de eigen gemaakte koekjes.

Samen koken
Samen met je peuter het avond eten bedenken en dan alles samen doen. Samen boodschappen doen, samen het eten klaar maken en ondertussen stiekem alvast proeven, samen tafeldekken, samen opscheppen en dan samen genieten van het eten. Hoe leuk is dat? Wist je dat kinderen vaak makkelijker eten wanneer zij samen mogen koken met hun ouders?

Film dag / avond
Wat dacht je van een film middag of avond? Maar dan zoals het in de bioscoop zou zijn. Chips, chocolade, lekker drinken en niet te vergeten de popcorn.
Hou je een film avond, trek dan heerlijk de pyjama aan, ga onder een deken zitten. Maak het gezellig, doe de lampen uit en steek kaarsjes aan.
Hou je een film middag, dan is een film marathon misschien wel een idee. Je kunt natuurlijk gezellig mee kijken met je kinderen, maar je kunt ook even een momentje voor jezelf nemen terwijl de kinderen de film aan het kijken zijn.

Spelletjes
Vroeger, ik vond het heerlijk wanneer we op een herfstdag samen spelletjes gingen doen. Ouderwetse bordspellen, mens-erger-je-niet of ganzenborden. Zijn jou kinderen nog wat te klein voor deze spelletjes? Denk dan eens aan verstoppertje of samen puzzelen.

Creatief
Trek de blaadjes, potloden, stiften en verf maar uit de kast. Leg alles op tafelen en laat je kinderen zich uitleven. Heerlijk alles mag en laat je fantasie zijn gang gaan. Of geef je kinderen een thema om mee aan de slag te gaan. Bijvoorbeeld de herfst, teken een boom en laat je kinderen met hun vingers of met wattenstaafjes de bladeren aan de boom maken.

One thought on “Hoe overleven we de herfst?”

  1. Wat een leuke tips! Leuk dat het niet alleen tips voor (of met) kinderen zijn maar gewoon voor alle leeftijden heel leuk zijn. Met je partner lekker een appeltaart bakken, een filmpje kijken of eens iets creatief doen voor de afwisseling

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *