Heerlijke zomerse salade

Wat boffen we met het heerlijke weer. Ik vind het altijd zo moeilijk om wat lekkers te verzinnen voor het avond eten. Veel trek heb ik vaak niet met het warme en al helemaal niet in de warme maaltijd. Vandaag deel ik één van onze favoriete avond eten met mooi weer.

Een heerlijke macaroni salade. Die je na mij inziens ook makkelijk vegetarisch kunt maken door de ham er uit te laten. Eerst maar eens beginnen met de ingrediënten, wat heb je nodig:

❤ 400 gram macaroni
❤ Komkommer
❤ 200 gram (jonge) kaas
❤ Rode paprika
❤ Ham (uit blik of uit de koeling)
❤ Sla saus (met tuinkruiden)
❤ Maïs (wij gebruiken maïs uit blik)

Koop de macaroni gaar en laat het goed afkoelen (dit kun je prima doen door de macaroni goed koud af te spoelen en in een bak met koud water in de koelkast te zetten). Snij de kaas, paprika, ham en komkommer in kleien stukjes. Laat de maïs uitlekken. Om het hoeveelheid vocht in de salade minimaal te houden, haal je het zachte gedeelte uit de komkommer en gebruik alleen het harde gedeelte.

De macaroni doe je in een vergiet en laat het goed uitlekken. Pak ondertussen een grote bak waarin je de salade wilt maken, in deze bak doe je de stukjes kaas, paprika, ham, komkommer en maïs. Roer het door elkaar en voeg de slasaus na smaak toe. Zelf gebruiken wij zo’n 100 ml sla saus. Wanneer de macaroni goed is uitgelekt voeg je deze toe aan de salade bak. Goed met elkaar mengen en nog even in de koelkast.

Eetsmakelijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *