DIY | Theetaart

Bij een verjaardag hoort een cadeautje. Geld in een envelop is ook maar zo ‘saai’. Het komt bij mij zelden voor dat ik de jarige alleen een envelop met geld geef. Ik vind het leuk om iemand een cadeautje te geven. Zo maakte ik afgelopen week deze thee taart, voor een echte thee leut.

Wat heb je nodig:
❤ 2 ronde vormen van bv. piepschuim
❤ Inpakpapier
❤ Plakband
❤ Allumiumfolie
❤ Elastiekjes(die om de ronde vormen passen)
❤ Cadeaulint
❤ Thee (1 grote doos)

Hoe ga je te werk:
Je begint met 2 ronde vormen, dat kan zijn van bijv. piepschuim. Deze pak je in met allumiumfolie (hoeft niet perse). De bovenkant van beide vormen werk je af met inpakpapier en plak je aan de zijkant vast. Je kan er ook voor kiezen om de vormen helemaal in te pakken met inpakpapier. Zorg er wel voor dat de bovenkant het mooiste is afgewerkt.

De basis heb je nu klaar, nu gaan we door naar de volgende stop. Doe de elastiekjes om de ronde vormen. Achter het elastiek stop je de theezakjes. Je kunt ze strak naast elkaar doen, maar je kan natuurlijk ook zorgen dat de theezakjes elkaar overlappen(dakpansgewijs). Wanneer je beide vormen helemaal rond hebt gedecoreerd met theezakjes, kun je het cadeaulint om de taart heen doen. Deze doe je om de elastiek, zodat je deze niet meer ziet.

Wij hebben ervoor gekozen om een extra doos met thee boven op de taart te zetten, maar je kan natuurlijk ook een leuke kaart er boven opzetten of theeglazen of een doosje bonbon of iets anders 🙂

Geef jij een enveloppe met geld cadeau? Of een kleinigheidje erbij?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *