DIY | Chocoladetaart

Een taart, maar dan anders. Een taart cadeau geven omdat iemand jarig is of iemand iets te vieren heeft? Deze week deel ik een chocoladetaart, gemaakt voor mijn lieve collega die 25 jaar in dienst is bij onze werkgever. Zij is een echte chocolade liefhebster en in plaats van bloemen gaven we haar deze taart cadeau.

Wat heb je nodig:
❤ 2 ronde vormen (houdt rekening met de grote van de chocolade die je gebruikt)
❤ Aluminiumfolie
❤ Inpakpapier
❤ Plakbank
❤ Elastiekjes
❤ Chocolade na keuze
❤ Lint (ik heb gekozen voor papierenlint)

Hoe ga je aan de slag:
Je begint met de 2 ronde vormen. Bij deze taart heb ik er 3 gebruikt, maar je ziet er uiteindelijk maar 2. Dit komt omdat de onderste laag uit 2 vormen bestaat, zodat deze de chocolade goed ondersteund. Deze vormen pak je in met aluminiumfolie en werkt deze aan de bovenkant af met inpakpapier. Je kunt ook de hele taart inpakken met inpakpapier, maar zorg en dan wel voor dat de bovenkant strak is.

De basis heb je nu af. Je doet de elastiekjes om de rond vormen heen. Voor de stevigheid heb ik bij beide vormen 2 elastiekjes geplaatst. Plaats de chocolade achter de elastiekjes en zorg dat ze mooi aan elkaar sluiten. Bij deze taart maakte ik 2 lagen, maar je kunt het natuurlijk zo groot/klein maken als je zelf wilt.

Als topper heb ik de overgebleven chocolade erop gelegd. En heb ik de taart afgewerkt met lint. Het lint plaats je om de elastiekjes heen zodat je deze niet meer ziet.

De reactie van mijn collega? Ze vond het helemaal geweldig. Het was al een verrassing dat we haar stonden op te wachten toen ze op het werk kwam.

Waarom een bosje bloemen geven? Chocolade is veel lekkerder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *