3 jaar en logopedie?

3 jaar en dan al naar logopedie? Wij kregen het advies van het kinderdagverblijf om eens aan de bel te trekken bij de logopedie. En waarom is dan natuurlijk de vraag. Wij kregen dit advies omdat Jack op het kinderdagverblijf een rustig jongetje is, wie graag alleen speelt. Hij is niet altijd goed verstaanbaar en om zijn zelfvertrouwen te laten groeien zou het fijn zijn dat hij beter verstaanbaar is.

Wij begrepen het wel. Ondanks dat Jack thuis niet het rustige jongetje is en echt wel van zich af durft te bijten. Maar wij vinden het ook belangrijk dat hij voor zichzelf leert opkomen op het kinderdagverblijf en volgend jaar als hij naar de basisschool gaat.

Door het corona virus hebben wij onze eerste 3 afspraken met de logopedie via beeldbellen gehad. Het eerste gesprek was vooral een kennismaking. Wie is Jack en hoe gaat zijn ontwikkeling en hoe is het met zijn gezondheid. Het 2e en 3e gesprek was samen met Jack. De logopediste liet plaatjes zien en Jack moest benoemen wat hij op de plaatjes zag. Hij herkende bijna alle plaatjes wel en kon dit goed benoemen. Jack verwisselt letters voor anders letters. Om een voorbeeldje te noemen, wij zeggen ‘haan’ en Jack zegt ‘Haam’. Het is niet dat Jack de N niet uit kan spreken, want hij kan als het het best Nee zeggen. Het gaat erom waar de letter in het woord staat.

Tijdens onze 3e afspraak heeft Jack oefenwoordjes gekregen. Alle woordjes op het werkblad beginnen met de letter W. Het is de bedoeling dat we elke dag de woordjes met Jack oefenen. Jack vindt het leuk om te oefenen, we maken er vaak een spelletjes van. 4 dagen na dat we het oefenblaadje hadden gekregen hadden we onze 4e afspraak, maar nu in het logopediecentrum. Opnieuw gingen we het werkblad oefenen, de logopediste stond wel versteld want alle woorden zei Jack met je juiste W-klank. Een trotse mama hier. Nu hebben wij een nieuw werkblad gekregen om verder te oefenen.

Ik ben zo benieuwd hoe Jack het voor de rest gaat doen. Als hij dit al zo snel op pakt, weet ik eigenlijk wel zeker dat het helemaal goed gaat komen. Zo trots op onze kleine man.

2 thoughts on “3 jaar en logopedie?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *